Jan 16, 2011

Pelaburan Emas & Silver Menguntungkan....


Ketahui Rahsia Bagaimana Memulakan Pelaburan Emas Anda Sekarang, Tidak Kira Anda Seorang Pelajar, Pekerja Mahupun Seorang Pesara....

Amaran! Anda memang WAJIB mengetahui rahsia ini kerana keadaan ekonomi dunia kini tidak stabil, berlakunya penyusutan nilai Dolar Amerika, dan juga kenaikan inflasi...

Adakah anda sedar akan REALITI yang berlaku pada diri anda???

Setiap hari anda rungsing memikirkan wang simpanan untuk masa depan anda seperti KWSP, koperasi, ASB dan lain-lain tak mencukupi terutamanya selepas anda bersara kelak. Anda bertanya pada diri anda sendiri ” Adakah aku perlu bekerja lagi selepas persaraan aku?”

Anda ingin berniaga untuk menambah pendapatan, tetapi anda rasa anda tidak akan berjaya? Dan paling dirisaukan adalah HILANG MODAL! Di tambah lagi dengan anda sememangnya tidak mahir dalam selok – belok perniagaan. Tahukah anda bahawa ini akan meningkatkan lagi RISIKO anda untuk gagal!

Sejak kebelakangan ini, gempar satu Malaysia bahawa ramai orang buat duit di internet! Anda memang teruja untuk mencubanya, tetapi anda masih ragu-ragu dan tidak yakin akan kebenarannya. Anda takut akan DITIPU! Mana tidaknya, banyak juga skim-skim penipuan cepat kaya yang turut menyelinap masuk dalam dunia buat duit online ini. Anda takut tertipu dan wang anda lesap jika tidak berhati-hati!

Anda ingin menyertai saham- saham di pasaran tetapi takut akan rugi. Dan anda juga tidak mahir mengkaji turun naik pasaran saham. Anda perlu tahu, untuk mendapat keuntungan besar dalam pelaburan berisiko tinggi ini, anda perlu melabur modal yang besar! Main saham memang benar-benar untung jika saham naik, jika saham turun pula hilang semua wang pelaburan anda! Memang tidak sanggup untuk RUGI BESAR jika pasaran jatuh terutamanya bila berlaku kegawatan ekonomi.

Anda pernah terjebak menyertai pelaburan-pelaburan skim cepat kaya seperti swisscash, skim piramid dan bermacam-macam lagi yang jelas haram dari segi syarak & undang-undang dan ternyata hanya menipu wang anda. Ini menyebabkan anda menutup peluang bagi semua peluang yang dapat membantu sumber kewangan anda walaupun ianya benar. Anda tidak sanggup terjebak buat kali kedua.


Anda memang seorang yang berminat membuat duit, tetapi malas untuk berusaha keras? Mengapa? Sudah pasti anda tidak sanggup untuk bekerja lebih masa yang bakal mengurangkan masa terluang anda bersama keluarga yang tercinta. Bagi anda, masa dan kasih sayang keluarga adalah lebih penting dari segalanya. Akan tetapi, dengan sumber kewangan yang terhad, anda tidak dapat memberikan kehidupan yang terbaik buat keluarga anda. Apakah yang patut dibuat? Adakah ”aku perlu main nombor ekor, mana tahu ada nasib boleh kaya?”

Dan bermacam-macam perkara selain tertera di atas yang merungsingkan dan memeningkan kepala anda dalam mencari wang tambahan untuk anda dan keluarga anda demi kehidupan masa sekarang dan masa depan yang terjamin.

Sekiranya anda benar-benar rungsing memikirkan permasalahan di atas, usah risau lagi! Teruskan pembacaan anda kerana sebentar lagi kami akan bongkarkan satu rahsia bagaimana anda mampu menyelesaikan semua masalah di atas hanya menggunakan EMAS. Ya, dengan EMAS. Dan anda boleh lakukannya sendiri berdasarkan panduan-panduan yang akan kami bongkarkan sebentar lagi.

Setiap masalah ada penyelesaiannya. Ya, sebenarnya EMAS mampu menjadi jalan penyelesaian TERBAIK bagi segala masalah kewangan anda!

Tahukah anda bahawa emas mampu menjamin kehidupan anda untuk masa sekarang dan juga masa hadapan? Jadi sebelum saya membongkarnya mari kita lihat dengan lebih dekat akan apa itu emas.

Emas adalah bahan logam yang amat tinggi nilainya tidak akan jatuh dimakan inflasi. Emas merupakan logam yang lengai. Ia tidak bertindak balas dengan bahan-bahan lain. Dalam industri pembuatan, emas digunakan sebagai pemangkin kerana ia adalah bebas daripada menganggu logam-logam lain. Pendek kata ia tidak bertindak balas dengan logam-logam lain. Sifat emas yang inilah menyebabkan ia begitu berguna dan berharga dalam industri pembuatan. Yang menariknya, sehingga sekarang masih belum ada lagi saintis yang mampu membuat emas.

Kebanyakan kita hanya mengetahui emas hanya sebagai bahan perhiasan semata-mata. Bila ada barang kemas, apa yang kita tahu adalah jual, gadai dan beli semula. Dan ramai juga golongan wanita kita berlumba-lumba mengumpulkan emas demi menunjukkan kemampuan dan kehebatan kewangan mereka. Yang sakitnya adalah, poket suami mereka! Sehinggakan ada yang sanggup berhutang untuk memiliki barang kemas. Bila wang tiada, mulalah emas yang asalnya dibeli dengan harga yang mahal dijual dengan harga yang lebih rendah ataupun anda mendapat keuntungan yang sedikit apabila dijual atau digadai di tokey-tokey pajak gadai. Inilah sering dialami oleh kebanyakan dari masyarakat kita terutamanya kaum Melayu.
Bukan maksud saya bahawa anda tidak perlu memakaikan emas pada kaum isteri, tetapi anda perlu tahu bagaimana caranya. Dengan barang kemas di tubuh wanita, sebenarnya ianya boleh dimanipulasikan dengan lebih efisyen dan bermanfaat. Sebenarnya, dengan emas, kita mampu menambah sumber kewangan kita jika kita tahu caranya. Bukan barang kemas saja tetapi berbagai-bagai bentuk/jenis emas yang boleh dijadikan sumber kekayaan kita pada masa sekarang dan juga pada masa hadapan. Bagaimana caranya? Caranya tidak lain tidak bukan adalah dengan pelaburan emas.

6 SEBAB UTAMA KENAPA ANDA PATUT MELABUR DENGAN EMAS!

Trend kenaikan harga emas adalah sentiasa menaik. Dalam masa sebulan ianya boleh naik sehingga 5%. Pernah dicatatkan, harga emas naik 33.3% dalam tempoh setahun 2006 -2007. Sekiranya anda beli 100gram emas dengan RM100 per gram pada Jan 2006, iaitu RM10,000. Apabila anda menjualnya pada Jan 2007, anda akan mendapat RM 13,300. Maknanya anda untung RM3,300 hanya dalam setahun. Tidakkah ianya sangat lumayan ?
Pelaburan emas amat tinggi pulangannya berbanding pelaburan ASB. ASB biasanya memberikan pulangan 8-10% setahun. Akan tetapi pulangan emas adalah 50 -100% lebih lumayan daripada ASB.
Harga minyak naik – harga emas akan naik. Apabila minyak naik, semua harga barang akan naik termasuk emas. Jika anda membeli emas sekarang, anda akan mendapat keuntungan lumayan pada masa kenaikan harga minyak ini. Dan anda perlu ingat juga bahawa emas tidak dipengaruhi oleh INFLASI.

Terdapat beberapa cara anda boleh mendapat keuntungan melalui emas. Kebanyakan daripada kita tahu emas hanyalah barang kemas. Tahukan anda dengan hanya bergantung kepada barang kemas, keuntungan yang diperolehi selepas menjualnya tidaklah seberapa besar, tapi masih menguntungkan. Sebenarnya ada banyak bentuk pelaburan emas iaitu ------,------,--------,-------, & -------. (masih rahsia)

Diiktiraf oleh sistem kewangan Malaysia di mana Bank Negara sendiri memainkan peranan besar dalam menyedarkan kepentingan pelaburan emas ini kepada orang ramai. Sudah tentu ianya sah di sisi undang-undang dan juga halal dari segi Hukum Syariah.

Terdapat banyak kemudahan di mana bank-bank utama di Malaysia seperti Maybank, Public Bank yang menyediakan skim pelaburan emas sebagai pelaburan orang ramai.FAKTA: Emas tidak boleh dimanipulasikan.

Ya! Salah satu keistimewaan emas ialah ia sukar diperoleh dan tidak boleh dicipta. Justeru itu ia tidak boleh dimanipulasikan. Kuantitinya tidak boleh ditambah dengan mudah. Ini menyebabkan emas sentiasa bernilai.

Ini berbeza sekali dengan wang kertas. Ia boleh dicetak sesuka hati oleh pemerintah. Jika jumlah cetakan terlalu tinggi, maka nilainya akan menurun. Kenaikan harga barang yang menggila akan berlaku. Ia dipanggil hyperinflasi. Jika nilai wang kertas jatuh dengan teruk, wang kertas tersebut akan terus ditolak oleh rakyat.

Sejarah telah membuktikan sistem wang kertas akan gagal. Terdapat banyak bukti kegagalan wang kertas di dalam sejarah tamadun manusia.
Di antara kisah kegagalan wang kertas yang pernah berlaku adalah:

Kerajaan Perancis –tahun 1715
Republik Weimer Jerman - 1922-1923
Hungary 1945-1946
Chile 1971-1981
Peru 1988-1991
Angola 1991 – 1999
Yugoslavia 1992-1995
Belarus 1994-2002
Kerajaan Mexico – pada tahun 1994
Kerajaan Argentina – pada tahun 2001
Zimbabwe 2000-2009

TERNYATA Pelaburan emas adalah satu pelaburan yang amat menguntungkan!

Tahukah anda? bahawa ramai rakyat Malaysia terutamanya golongan yang bekerja makan gaji semakin tertekan hidup mereka berikutan peningkatan perbelanjaan harian. Mereka merasakan gaji yang diperolehi adalah tidak cukup sama sekali. Mana tidaknya, setiap kali dapat gaji, semua hutang perlu dijelaskan. Hutang kereta, hutang rumah, pinjaman belajar dan bermacam-macam hutang lagi terpaksa dilangsaikan. Sebenarnya mereka ingin berusaha menambahkan pendapatan tetapi mereka sibuk dengan kerja! Jadi mereka memerlukan satu ilmu/panduan khusus yang tidak memerlukan mereka membuat kerja tambahan, tidak perlu keja lebih masa dan yang penting mereka boleh meneruskan jadual kehidupan mereka seperti biasa. Oleh itu, emas memang patut dijadikan sebagai jalan penyelesaian bagi masalah kewangan ini.

Jika dibincangkan melalui kontek pelaburan, kita haruslah mencari sesuatu pelaburan yang menguntungkan, selamat dan mudah untuk dilaksanakan. Selain itu, sesuatu pelaburan itu mestilah kukuh dan stabil sepanjang masa.

Oleh yang demikian, Emas telah memenuhi kriteria-kriteria pelaburan yang diingini iaitu menguntungkan, selamat, mudah, kukuh dan stabil sepanjang zaman.

Kenapa harus biarkan emas-emas tersimpan begitu sahaja????


Tukarkan emas-emas anda tersebut menjadi sumber kekayaan anda sekarang!!

Layari :
http://www.clickgold2u.com

No comments: